A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тустанський ліцей Дубовецької сільської ради

Профорієнтація у Національній академії внутрішніх справ!

Дата: 28.11.2019 00:17
Кількість переглядів: 204

До подорожі у світ професії поліцейського!

    28 листопада Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) НАВС запросив майбутніх абітурієнтів, які мріють пов’язати свою долю із професією, девізом якої є «Безпека народу – найвищий закон». Під мелодійні марші духового оркестру наші школярі переступили поріг навчального закладу.

     В актовій залі факультету здобувачів освіти уже очікували Шерлок Холмс і Доктор Ватсон, які налаштували їх на цікаву «подорож», що відбувалася у формі навчально-пізнавального квесту.

    Розділившись на команди, здобувачі освіти, у супроводі гідів, розпочали мандрівку у професійний світ правничої сфери, розміщеної на семи локаціях факультету. Подорожуючи містом професій, діти мали змогу побачити практичну складову діяльності правоохоронців і правників. Зокрема вони побачили роботу слідчого та експерта-криміналіста на місці вчинення кримінального правопорушення, взяли безпосередню участь у пошуку, виявленні, фіксації дактилоскопічних і трасологічних слідів. Також школярі міста професій ознайомились із слідчими валізами та методикою складання фоторобота, побували у залі судового засідання, перевірили логіку мислення іноземною мовою і вчилися надавати невідкладну домедичну допомогу. Науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної, фізичної та вогневої підготовки ознайомили учасників квесту з видами вогнепальної зброї та прийомами особистого захисту.

    Основним завданням для учасників квесту – було уважно спостерігати за діяльністю практиків, адже на кожній локації їм ставили контрольні питання за темою побаченого. Кожна правильна відповідь – це частина слова-підказки, яке дозволяло учасникам відгадати предмет, що знаходився у чорному ящику. У результаті команда, яка пройшовши усі локації, першою назвала таємний предмет, стала переможцем та отримали пам’ятні подарунки від керівництва факультету.

    Неповторне звучання духового оркестру з числа курсантів факультету та чарівні пісні у виконанні вокально-інструментального ансамблю додали всім присутнім хорошого настрою та позитивних емоцій.

    На завершення свята усіх  частували смачною курсантською кашею із польової кухні.

    Відчинивши в цей день двері Прикарпатський факультет дав змогу старшокласникам зазирнути вперед, побачити реальне курсантське та студентське життя і уявити себе частиною великої родини Національної академії внутрішніх справ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено