A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тустанський ліцей Дубовецької сільської ради

Звіт заходів з нагоди відзначення 207-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 16.03.2021 15:20
Кількість переглядів: 145

       9 березня 2021 року Україна відзначила 207 років від дня народження видатного майстра слова, талановитого художника, славетного і величного Тараса Григоровича Шевченка.

       Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця у нашій щколі з 09.03. по 12.03.21 р. відбулись Шевченківські дні. У зв’язку з дистанційною формою навчання здобувачів освіти 1–11 класів та карантинними обмеженнями усі заходи відбувалися у он-лайн форматі на платформі GoogleMeet.

       Т.Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, України. Він вчить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.

       Невмирущій славі генія українського народу були присвячені тематичні он-лайн уроки про Т.Г.Шевченка, які доводять, що він досі сучасний і актуальний (5-11 класи; класні керівники), виховна година «День народження Шевченка» (6-7 класи; класний керівник 6 класу Чуйко Т.Т.), аналіз головних тем шевченківської творчості на матеріалі поезій та малюнків «Тарас Шевченко і його картини: другий вимір творчості великого майстра» (5-11 класи; вчитель української мови Мартинюк М.М.), перегляд відео «Як Тарас Шевченко став зіркою» (5-11 класи; класні керівники)

       Бібліотекарем школи Наконечною Л.О. було організовано перегляд сучасної екранізації легендарної поеми Т.Шевченка від КНУ Карпенка-Карого «Казка про Катерину» (9-11 класи). Особливо сподобався учням музичний супровід від відомого українського етно-гурту ДахаБраха.

       Під керівництвом вчителя музичного мистецтва Михальчук С.П. було організовано перегляд музичних композицій на слова Т.Г.Шевченка у виконанні сучасних виконавців, завдяки цьому здобувачі освіти усвідомили, що творчість Кобзаря цікава сучасним митцям та що вона актуальна й сьогодні.

        Цікавим було для здобувачів освіти віртуальна виставка «Квантовий стрибок Шевченка» та мистецький конкурс ілюстрацій до виставки, метою якої було дати зрозуміти учням, що у творчості немає правильних, чи неправильних речей – є лише пошук. Такі методи мають на меті переглянути давно всім відомі, а відтак застарілі та віддалені від реальності образи Кобзаря. Також було запропоновано дітям намалювати Кобзаря таким, яким вони його бачать. У пригоді стали відомі зображення поета, які учні побачили переглядаючи віртуальну виставку.

        Це допомогло зробити всесвітньо відомого поета ближчим до кожного учня, дозволило відійти від звичного образу суворого чоловіка, який дивиться з-під чола. Виділити ми не змогли нікого, адже всі здобувачі освіти 3-8 класів справились з цим завданням на кращому рівні. Після чого учні з задоволенням пройшли он-лайн тест «На якого Т.Шевченка ми схожі з ілюстрацій?» (7-11 класи; бібліотекар), (3-8 класи; учитель образотворчого мистецтва).

       Під керівництвом учителів інформатики Чуйко Т.Т. та Гречух І.П. було організовано самостійну роботу здобувачів освіти 3-11 класів «Цікавинки про Т.Шевченка за QR-кодами», метою якої стала популяризація неординарної особистості Т. Шевченка серед школярів.

       Не лишилися осторонь і працівники клубних закладів, а саме Кернякевич Б.А. завідувач клубу с.Тустань, який долучився до літературно-музичних композицій.

       Здобувачі освіти 1-11 класів залюбки взяли участь у літературних читаннях «Ми чуємо тебе, Тарасе!»  і зіграли сценку за мотивами книги С. Васильченка «В бур'янах» і інсценізації поезії «Ми вкупочці колись росли…»

       Результатом роботи було сворення і поширення в соціальні мережі відеоролика до 207 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.

https://www.youtube.com/watch?v=5INTFbCFtmM

       Заходи, організовані з нагоди 207-річниці від дня народження Кобзаря, ще більше об’єднали, згуртували дружній творчий колектив педагогів та учнів нашої школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено